Het Mandelbrot Mysterie

Zit je in vwo 5 of vwo 6 en heb je veel interesse in wiskunde? Dan is deze webklas misschien wel iets voor jou!

Ben je als docent wiskunde D op zoek naar een interessante module? Ook dan is dit het juiste adres.

Webklas wiskunde

De webklas is een online module van vier weken. Je maakt kennis met een van de meest gecompliceerde en mysterieuze objecten uit de wiskunde: de Mandelbrotverzameling. Je besteedt zo’n vijf uur per week aan het lezen van teksten en discussiëren met mededeelnemers en docenten. In deze tijd werk je ook aan opdrachten en projectjes. Sommige opgaven zijn behoorlijk ingewikkeld.

 Hier vind je een voorproefje van de eerste week van de webklas.

Het Mandelbrot Mysterie

De Mandelbrotverzameling staat vooral bekend om zijn prachtige plaatjes en inzoomanimaties. Zij heeft echter ook een diepe wiskundige betekenis , bijvoorbeeld in de chaostheorie. Chaostheorie speelt een belangrijke rol bij het voorspellen van het weer, het bestuderen van de populatiegroei en het berekenen van satellietbanen.

De makers

Deze webklas is ontwikkeld door Han Peters en Kees Temme. Han is hoogleraar wiskunde op het Korteweg de Vries Instituut voor wiskunde aan de UvA. Kees geeft wiskunde op de Europese School in Laken, Brussel.

Ook meedoen?

Wil je als leerling deze webklas individueel volgen, bijvoorbeeld voor een profielwerkstuk? Of wil je deze als docent inzetten als module in een vwo-wiskunde D klas?
Stuur een mail naar Kees Temme: temmeco@teacher.eursc.eu.